Днес въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и

...
Днес въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и
Коментари Харесай

Жълт код за дъжд и вятър

Днес въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, само че ще има и валежи, краткотрайно интензивни, а тук-там след обяд и вечерта, основно в източната половина на страната ще се развият и гръмотевични стихии.

На обособени места в Предбалкана, Североизточна България и в планинските региони още веднъж ще има обилни превалявания. По-късно след обяд от запад облачността ще стартира да понижава. Вятърът от запад-северозапад ще се усили - ще бъде най-вече сдържан, в западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 22°.

Над Черноморието облачността ще е променлива и основно към и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан западен вятър. Максимални температури по крайбрежието 24-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°.

През нощта от запад облачността ще продължи да понижава, само че по-значителна ще остане до сутринта над източните региони, където към момента тук-там ще има превалявания. Утре над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над североизточните, а в следобедните часове и над планинските региони и там на обособени места ще превали кратковременно. Вятърът ще отслабне и денем към този момент ще е до сдържан, от северозапад. Максималните температурите ще бъдат от към 22° в североизточните региони до към 29° в югозападните.

През идващите дни над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания, на повече места и съпроводени с гръмотевици - във вторник и сряда. Във вторник в доста региони вятърът краткотрайно ще стихне, само че по-късно още веднъж ще придобие северна съставния елемент, ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури последователно ще се покачат и към четвъртък оптималните в множеството места ще са сред 25° и 30°.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР