Днес въздушната маса ще е неустойчива, ще се развива мощна

...
Днес въздушната маса ще е неустойчива, ще се развива мощна
Коментари Харесай

Гръмотевични бури в Западна и Южна България

Днес въздушната маса ще е неустойчива, ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания и гръмотевична активност, в югозападната половина от страната обилни по количество.

Има условия и за градушки. Почти без превалявания ще остане по поречието на Дунав и по Черноморието. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, от изток-североизток, в източните региони ще е до сдържан, от югоизток. 12 области са с жълт код за гръмотевични стихии в Западна и Южна България. Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Пернишка, Кюстендилска, София град, Софийска област, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска. В тези области ще има местни интензивни извалявания с количества 20-35 mm, гръмотевични стихии и градушки.

Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 23°, по Черноморието 22-23, в северните региони 25-28 градуса, в южните 24-26 градуса.

В петък гръмотевичните стихии ще продължат, а температурите още малко ще се намалят и ще бъдат сред 21 и 26 градуса, заяви БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР