Днес във Варна се открива десетото юбилейно издание на фестивала

...
Днес във Варна се открива десетото юбилейно издание на фестивала
Коментари Харесай

Десетото юбилейно издание на Радар фест започва днес във Варна

Днес във Варна се открива десетото юбилейно издание на фестивала „ Радар “. От 3-ти до 6-ти август Градската художествена изложба, Археологическия музей, Социалната чайна и „ Кубо “ ще са домакини на 4-дневна фестивална стратегия.

Очакват ни доста джаз импровизации, фънк ритми, ню-соул талази и неокласически композиции.

Съпътстващата стратегия включва прожекции на концертни филми, уъркшопи, лекция, специфична галерия с емблематичните плакати от всяко издание от основаването на фестивала през 2014 година до момента.

Десетото юбилейно издание на фестивала RADAR се обрисува да бъде най-необикновеното до момента с изключителна селекция от интернационално приети музиканти и мултидисциплинарни актьори.

Основната стратегия на 3 август, ще стартира от 22 часа с публично откриващо празненство край морето, в Кубо-Рибарски плаж, с джаз-фънк-електроника сешън.

На 4 август, от 20 ч. варненската аудитория ще се придвижи в Градска художествена изложба, с цел да се наслаждения на неповторимото джаз и уърлд звучене на струнен квартет North Sea.

Фестивалният уикенд ще продължи в двора на Археологическия музей с 3 музикални акта на вечер . На 5-ти август от 20 ч. програмата ще открие с доста лятно въодушевление и пресен лъх EVDN. с новия си албум. От 21 ч. гостите на RADAR ще наситят своите сетива с кино-концерта на Сезар Латоре. Испанският джаз пианист основава онлайн нов саундтрак към емблематичния глух филм на Бъстър Кийтън ГЕНЕРАЛЪТ, като акцентира страстите с извънреден джаз и електроника. Вечерта ще приключи със аудиовизуално шоу онлайн на португалския пианист и образен актьор Диого Карисо.

Последната фестивална вечер ще открие немският тромпетист и пианист, създател на един от най-големите фестивали в Германия - XJAZZ, Себастиан Студницки, който ще показа особено за варненската аудитория, съпровождан от Камерен отбор Варна, своя най-нов план MEMENTO - същинско оркестрово прекарване.

Акцент тази година е един незабравим барабанист, добре прочут на английската клубна сцена, Ричард Спейвън, който дружно с хип-хоп вокалиста Тендайи, ще насити сцената с броукън бийт и ню-джаз. Закриващият акт ще сервира уместно електронно въодушевление с безкомпромисната пробна музика и изкусителни аудио-визуални сетове онлайн, в осъществяване на основаната в Берлин с украински корени Катерина Заволока, а.к.а Zavoloka.

В допълнение към вълнуващите осъществявания, съпътстващата стратегия ще показа редица събития, в това число прожекции на концертни филми във ФКЦ - Варна, уъркшопи, лекция с изкуствоведите Радослав Механджийски и Теодора Константинова, pop-up магазин и специфична галерия в приятното пространство на Кубо Рибарски плаж, включваща емблематичните плакати от всяко издание от основаването му през 2014 година до момента.

Подробности и вести към фестивалната програмата следете на уеб страницата на самодейността: radar-festival.eu, както и на страниците на фестивала във Фейсбук и Instagram.

Билети може да закупите онлайн в формалния уебсайт на фестивала, а някои събития от съпътстващата стратегия са безвъзмездни.

ОСНОВНА ПРОГРАМА НА RADAR 2023:
03.08 // Кубо-Рибарски плаж, Пристанище Варна

22:00 РАДАР СЕШЪНС /джаз-фънк-електроника сешън/

Официално празненство разкриване на десетото издание на РАДАР.

04.08 // Градска художествена изложба

20:00 СТРУНЕН КВАРТЕТ NORTH SEA (NL) /джаз и уърлд музика/

05.08 // Археологически музей

20:00 EVDN. (BG) /ню-соул/

21:30 ГЕНЕРАЛЪТ - КИНО-КОНЦЕРТ СЪС СЕЗАР ЛАТОРЕ ТРИО (ES/BG)

/импровизация, комедия/

23:00 DIOGO CARRIÇO (PT/NL) /минимализъм и футуризъм/

06.08 // Археологически музей

20:00 STUDNITZKY – MEMENTO (DE/BG) /джаз и неокласика/

21:30 RICHARD SPAVEN TRIO feat. TENDAYI (UK) /броукън бийт/

23:00 ZAVOLOKA (UA) /електроника, видео/

Съпътстваща стратегия

05.08 // Социалната чайна

11:00 Работилница със струнен квартет NORTH SEA

06.08 // Социалната чайна

11:00 Лекция " За огромните фантазии в актуалното изкуство " с изкуствоведите Радослав Механджийски и Теодора Константинова

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Национален Фонд “Култура ” по стратегия “Едногодишен грант - 2022 ”, Фонд Култура на Община Варна, Министерство на културата, Посолството на Федерална република Германия в България, Посолството на Нидерландия в България, Гьоте институт - България, Програма “Достъп " на Фондация " Арт Офис ", Дентална клиника доктор Чаушев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР