Днес във Варна се откри второто издание на Изложението за

...
Днес във Варна се откри второто издание на Изложението за
Коментари Харесай

Откри се изложението ТУР-ЕКСПО ДЕСТИНАЦИЯ ВАРНА

Днес във Варна се откри второто издание на Изложението за хотели, заведения за хранене и всичко за туризма ТУР-ЕКСПО ДЕСТИНАЦИЯ ВАРНА, което ще продължи до 30 ноември в зали Младост на Двореца на културата и спорта. Входът за ревюто е безвъзмезден, щандовете и конферентната стратегия са отворени за гости всеки ден от 10 до 19 часа.



Изложението се провежда от организацията за маркетингови връзки ProVOX/ OneStop Market и Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, с поддръжката на Община Варна.

Сред формалните посетители на откриването беше зам.кметът на община Варна Коста Базитов. В своето одобрение той окачестви ревюто като новаторско събитие в областта на туризма и като част от тактиката на Варна за град на 4 сезона.



Приветствие от името на Общинския съвет сервира ръководителят на комисията по туризъм, търговия и рекламна активност Марица Гърдева. Тя изрази удовлетворение, че развиването на СПА и уелнес услугите в туризма, както и използването на минералните води за възобновяване на здравето са част от програмата на ревюто. Това ще помогне на Варна да стане по-атрактивна дестинация за туристите през цялата година. Общинският консултант посъветва уредниците следващата година да поканят на ревюто и културните институции в града, защото качественият културен артикул, който те оферират, също е значим за привличането на посетители отвън дейния сезон.



Приветствие бе поднесено и от името на министъра на туризма Николина Ангелкова. В него бе посочено, че приходите от нощувки във Варна за интервала януари – септември т.г. надвишават 320 млн. лева и бележат растеж от 6,3% по отношение на същия интервал на м.г. Туризмът в България обезпечава 12% от брутния вътрешен артикул на страната и 11% от работните места, по тази причина сходни изложби са от изключителна значимост, бе казано още в приветствието на отрасловия министър.

Близо 100 компании се показват в Тур-експо „ Дестинация Варна “, което ще продължи до 30 ноември. „ Иновации, технологии и новия цифров свят на туризма “ – това е огромната тематика, под която се организира ревюто. Около 80% от участниците в ревюто са компании отвън Варна.

Иновативни технологии, професионална техника и съоръжение за хотели и заведения за хранене, софтуерни компании, атракциони, спа и уелнес, хотелско настаняване, празнични куверти… това са единствено част от предложенията, които ще видят посетителите на ревюто. Делтапланер, мини-дирижабъл и още доста качващи адреналина предложения чакат варненци и гостите на морската столица Варна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР