Днес варненската организация на Българската социалистическа партия отбеляза Деня на

...
Днес варненската организация на Българската социалистическа партия отбеляза Деня на
Коментари Харесай

БСП-Варна: Да отстояваме правата на работниците за хората на бъдещето – нашите деца 

Днес варненската организация на Българската социалистическа партия означи Деня на труда и интернационалната работническа взаимност.

„ Сигурен съм, че всички ние тук, осъзнаваме историческата стойност на този ден. Денят, който през годините стана знак на служащия и работническите придвижвания по целия свят. Денят, който ознаменува най-значимата победа на трудещия се човек – осемчасовият работен ден “, приветства присъстващите на сцена „ Раковина “ в Морската градина краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на градската организация на Българска социалистическа партия Павел Раличков.

„ На този ярък ден, първо бих желал да се обърна към нашите родители – хората, които с труда си построиха и оформиха страната, в която всички ние живеем през днешния ден “, продължи той и напомни за икономическата значителност на Варна и района преди 30-40 години, когато на територията на града работеха Варненска корабостроителница, кораборемонтния цех с цялостния му потенциал, Радио завода и редица други дребни и огромни предприятия, осигуряващи претовареност и стандарт на живот на варненци.

Припомнена беше силата на единството на хората, извоювала правата на служащите. Силата на народа може да дефинира и витално значимото за страната ни решение за присъединяване посредством военна поддръжка в спора сред Русия и Украйна. „ Защото, когато се вземат съдбоносни решения в едно демократично общество,последната дума би трябвало да е на суверена, изразена посредством референдум “, счита националният представител Борислав Гуцанов.

„ Нека ние, хората в дейна възраст, пазим и отстояваме правата на служащите, дано го създадем, поради хората на бъдещето – нашите деца! “, прикани Павел Раличков и пожела на всички здраве и безстрашие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР