Днес Върховният съд на Испания реши, че девет от дванадесетте

...
Днес Върховният съд на Испания реши, че девет от дванадесетте
Коментари Харесай

Сто години затвор получиха сумарно каталунските отцепници

Днес Върховният съд на Испания реши, че девет от дванадесетте държавни чиновници, организирали референдума за самостоятелност, са отговорни за държавна измяна, протест и корист с обществени средства, осведоми ”Спутник ”, представен от БГНЕС.
Ориол Жункерас, който изпълняваше длъжността вицепрезидент на Каталуния от януари 2016 година до октомври 2017 година, бе наказан на 13 години затвор за ролята си в организирането на референдума за самостоятелност през 2017 година “Върховният съд осъди Ориел Жункерас на 13 години затвор… на съображение корист с обществени средства”, се споделя в решението.

Осем други политици ще бъдат в пандиза от 9 до 13 години. Общо стотина години затвор бяха разпределени сред наказаните. Други трима обвинени бяха приети за отговорни за непокорство, само че не са наказани на отнемане от независимост.

От чужбина някогашният глава на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон изрази отвращение против присъдите. “Сто години затвор общо. Зверство. Време е да реагираме… за бъдещето на нашите синове и дъщери. За демокрацията. За Европа. За Каталуния”, написа той в Туитър.

От своя страна Ориол Жункерас съобщи: “На тези, които са водени единствено от волята да нанесат щета, споделяме, че през днешния ден нищо не свършва. Нито печелите, нито убеждавате… Ще се върнем още по-силни. Ще се върнем и ще спечелим”, написа той в писмо от пандиза до свои последователи.

В началото на октомври жители, които поддържаха отцепването от Испания, проведоха протест в чест на втората годишнина от референдума за противозаконното оповестяване на каталунската самостоятелност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР