Днес валежите най-после ще започнат постепенно да спират, обещават синоптиците.

...
Днес валежите най-после ще започнат постепенно да спират, обещават синоптиците.
Коментари Харесай

От понеделник идва ново застудяване

Днес преваляванията най-сетне ще стартират последователно да стопират, дават обещание синоптиците. Времето ще остане меко, температурите - без основна смяна. Още в понеделник обаче ще стартира захлаждане.

Оранжев код за значителни превалявания от дъжд е разгласен през днешния ден за четири области на страната, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Предупреждението е в действие за областите Габрово, Хасково, Смолян и Кърджали. Очаквани количества дъжд в тези региони са към 40 л/кв.м, в крайните региони на Родопите и повече.

Жълт код за превалявания от дъжд е разгласен за други 13 области на страната. Предупреждението е в действие за областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Русе и Велико Търново. В тези региони прогнозите са за количества дъжд сред 20 и 25 л/кв.м, в планинските елементи на Великотърновска област и повече.

В първия ден от новата седмица превалявания не се чакат. Сутрешните температури ще бъдат негативни, а дневните ще бъдат сред 3 и 10 градуса в цялата страна, за София към 4 градуса.

Във вторник се чака оптималните температури да паднат още и ще бъдат сред 0 и 7 градуса, остава ясно и слънчево. В сряда, когато ще отбележим и Никулден, ще бъде студено, без превалявания, с дневни температури сред 3 и 8 градуса.

В четвъртък сутринта минималните температури ще бъдат сред минус 7 и минус 2 градуса, а оптималните - сред 2 и 9 градуса. За София минималната температура ще бъде към минус 7 градуса, а оптималната - към 3 градуса над нулата.

На 8 декември, петък, когато студентите се приготвят за празника си, температурите ще бъда негативни в цялата страна. През деня стойностите ще доближат сред 3 до 6 градуса и ще бъде слънчево. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР