Днес в зала Европа“ на тържествена церемония бяха връчени дипломите

...
Днес в зала Европа“ на тържествена церемония бяха връчени дипломите
Коментари Харесай

Зрелостниците от МГ „Баба Тонка“ получиха своите дипломи

Днес в зала „ Европа “ на тържествена гала бяха връчени дипломите на завършващите Математическата гимназия „ Баба Тонка “. 16 дванадесетокласници с отличен триумф бяха наградени за своите достижения.

„ Използвайте наученото през годините, с цел да бъдете потребни на обществото. Знанията, получени в учебно заведение, ще ви отворят доста порти, само че родното място постоянно ще има потребност от вас и вашата мощ. “

С тези думи се обърна към завършващите кметът на Русе Пенчо Милков. Той връчи оценката на тазгодишния отличник на випуска Константин Георгиев. Отличникът получи и плакет за изключителни триумфи в региона на математиката, лингвистиката, статистиката, предприемачеството и британския език. Той изрази своята благодарност към учителите и съучениците си, и показа разбирането си за триумфа - значимо е да си заобиколен от верните хора, които ти оказват помощ по пътя нагоре.

Директорът на учебното заведение Галина Бобева връчи дипломите на всички зрелостници. 82 от тях приключват с триумф над 5,50. Бобева им благодари за хубавите мемоари и ги увери, че макар моментите, в които учителите са били строги с тях, Випуск 2023 година е оставил своята диря в историята на учебното заведение.

Директорът показа и статистика на резултатите от държавните зрелостни изпити на завършващите МГ „ Баба Тонка “ спрямо образователните заведения от цяла България. 101 възпитаници от русенското учебно заведение са държали матура, като междинният им триумф е 4,96 на фона на 3,93 за страната. Похвално е и достижението на Мартин Станчев от 12 „ а “ клас, който е един от 30-те възпитаници в България с цялостни шестици на тазгодишните зрелостни изпити.

На церемонията участваха още заместник-ректорът на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ доцент Десислава Атанасова, както и доста родители и възпитаници от МГ „ Баба Тонка “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР