Днес в Туристическия информационен център в Банкя кметът на града

...
Днес в Туристическия информационен център в Банкя кметът на града
Коментари Харесай

Подписаха договора за възстановяване на Банята в Банкя

Днес в Туристическия информативен център в Банкя кметът на града Рангел Марков подписа контракта с „ Консорциум Банкя 2020 ” ДЗЗД за планиране, консервация, реституция и социализация на емблемата на града Голямата минерална баня. Пред присъстващите представители на районната администрация, поданици на града и публицисти, кметът Марков съобщи, че денят е доста специфичен за хората от Банкя, тъй като в продължение на значително години (Банята не работи от 2001 г.) се поставят старания тя да бъде възобновена от една страна като постройка, която е архитектурен монумент, а от друга - да бъде възобновена функционалността й на балнеоложки център - функционалност заложена при откриването й преди повече от 100 години. По думите му вероятността на това възобновяване е Банкя още веднъж да се подреди на водещо място в картата на балнеоложките курорти.
 
 Снимка Авторът на плана за консервация и реституция на Голямата балнеолечебница в Банкя арх. Чавдар Георгиев бе безапелационен, че постройката ще бъде възобновена в достоверния й тип във връзка с декоративни детайли, покрива и цветово оформление. Същата цел ще бъде сложена и във връзка с интериорните пространства, в това число декоративните детайли по таваните, стените и облицовките.

Във функционално отношение - огромна част от дейностите, свързани с лечебните свойства на минералната вода, ще бъдат възобновени, като посредством потреблението на модерни технологии ще бъдат препоръчани услуги, които дават отговор на актуалните условия за балнеология, кинезитерапия и лекуване посредством вода.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР