Днес в страната ще започне да нахлува студен въздух -

...
Днес в страната ще започне да нахлува студен въздух -
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 14 април

Днес в страната ще стартира да нахлува леден въздух - оптималните температури ще бъдат сред 11° и 16°. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месец април. След обяд ще стартира да се покачва.
През нощта на доста места в страната ще има превалявания, обилни в Централна България, където ще има гръмотевици и условия за градушки.
Вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°.
 Седмична прогноза за времето за 12-18 април Седмична прогноза за времето за 12-18 април
В понеделник над цялата страна ще бъде най-вече слънчево. Валежи не се чакат. Максималните температури ще са сред 15 и 20 градуса....
Днес северозападният вятър ще се усили и с него в страната ще стартира да нахлува леден въздух. На доста места ще има превалявания, само че още сутринта от северозапад ще стартират да стопират, а облачността да се раздира и понижава. В Източна и Южна България, където преваляванията ще са съвсем през целия ден, ще има гръмотевици. Условията за градушки остават. Максималните температури ще бъдат сред 11° и 16°.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания, които по-късно денем по северното, а до среднощ и по южното крайбрежие ще спрат. Ще има и гръмотевици. В часовете преди обяд към момента ще духа юг-югоизточен вятър, който последователно ще се ориентира от запад-северозапад и след обяд ще се усили. Максималните температури ще са сред 12° и 15°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
В планините ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър. Ще има забележителна облачност и превалявания от дъжд, над 1500 метра от сняг, само че с понижението на температурите денем тази граница ще се снижи. До края на деня преваляванията в множеството региони ще спрат, като се изключи Родопите, а облачността ще се раздра. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – минус 2°.
В четвъртък и петък ще остане прохладно, с сдържан, около Дунав и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Облачността ще бъде променлива, основно след обяд по-често забележителна и през първия ден в югоизточните региони тук-там към момента ще превалява слаб дъжд. Температурите ще са по-ниски от нормалните за средата на април: минимални - най-вече сред 0° и 5°, в обособени котловинни полета в петък и малко под нулата, оптимални - в четвъртък сред 9° и 14°, в петък - с 1 до 3 градуса по-високи. В събота вятърът ще е отслабне, ще се ориентира от изток-североизток. От югозапад облачността ще се усили и основно в Южна България ще бъде с превалявания от дъжд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР