Днес в Софийски градски съд (СГС) продължава делото срещу Йоан

...
Днес в Софийски градски съд (СГС) продължава делото срещу Йоан
Коментари Харесай

В Градския съд продължава процесът срещу Йоан Матев


Днес в Софийски градски съд (СГС) продължава делото против Йоан Матев, обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Процесът стартира през февруари. Майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът позволи гражданските им искове общо за 400 000 лева обезщетение за породени болежка и страдалчество.

През април родителите на жертвата се появиха за първи път в залата. На процеса участва и майката на обвинения Йоан Матев. Пред съда би трябвало да бъде разпитан и братът на подсъдимия - Марсел, тъй като точно той е разказал за случилото се и завел служителите на реда до оръжието на закононарушението.

При предходното съвещание юристите на Йоан желаеха делото да се приключи и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.

БГНЕС напомня, че през ноември прокуратурата внесе обвинителния акт против Йоан Матев за осъществено от него ликвидиране по изключително непосилен за убития метод.

Йоан Матев е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 година в 11.43 ч. в град София, в парк Борисова градина, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, съзнателно е умъртвил малолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били наранени витално значими органи и настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на потърпевшия.

Оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР