Днес в Шуменския окръжен съд започва делото за катастрофата, в

...
Днес в Шуменския окръжен съд започва делото за катастрофата, в
Коментари Харесай

8 месеца след зверската катастрофа в Шумен започва делото срещу Жечко, прегазил Светомира

Днес в Шуменския областен съд стартира делото за злополуката, в която почина Светомира Накева от Шумен.

Разследването се води от следовател в Националната следствена работа.

На подсъдимата пейка застава Жечко Кюркчиев, който на 29 септември предходната година се блъсна с висока скорост в колата на младата жена, която към този момент е била на път с преимущество.

Повдигнато му е обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност и причиняване на междинна телесна щета на спътничката на Светомира.

" Очакваме правдивост и самостоятелен развой ", съобщи пред БНТ Анатоли Накев, татко на Светомира.

" Подобно шофиране в градски условия е неприемливо ", добави майката на починалото момиче.

Според близки приятелки на Светомира кръговото кръстовище и през днешния ден не е безвредно.

Припомняме, че младата Светомира Станчева от Шумен почина при злополука на 28 септември вечерта предходната година на кръговото кръстовище на бул. " Симеон Велики " в града. Апелативният съд във Варна удостовери определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домакински арест бе подложен 18-годишният лидер Жечко Кюркчиев, провокирал злополуката, довела до гибелта на 22-годишната Станчева и до телесна щета на друга жена. С разпореждане на прокурор от Софийската градска прокуратура мярката за неотклонение на Кюркчиев от " домакински арест " бе променена в " парична гаранция " в размер на 25 хиляди лева

Множество мирни митинги в памет на починалата при злополука в града 22-годишна Светомира Станчева се състояха на мястото на пътното произшествие – към кръгово кръстовище на бул. " Симеон Велики " в Шумен. В края на 2022 година там бе проведен и коледен концерт в памет на почтените деца, жертви на войната по пътищата.

Според експертното мнение на Европейския център за транспортни политики кръговото кръстовище в Шумен, където почина младата жена, не дава отговор на нормите. " В разглежданото кръгово вътрешният диаметър е шест метра по-малък от нормативно изискуемия “, споделят специалистите.

Разследването за злополуката в града, при която почина младата Светомира Станчева, бе поето от националното разследване. Прокуратурата проверява и случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и е бил оставен на паркинг на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР