Днес в Пловдив продължава едно от най-интересните съдебни дела за

...
Днес в Пловдив продължава едно от най-интересните съдебни дела за
Коментари Харесай

Поискаха справедлива присъда за д-р Димитров, убил Жоро Плъха

 Днес в Пловдив продължава едно от най-интересните правосъдни каузи за последните няколко години, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Внесеният на 4 февруари 2019 година от Окръжна прокуратура обвинителен акт по отношение на Иван Димитров е за това, че на 2 март 2018 година съзнателно е умъртвил Жоро Джевизов, като убийството е осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита – закононарушение по член 119 във вр. член 115 от Наказателния кодекс.

Доктор Димитров е предаден на съд и за това, че на 2 март 2018 година в Пловдив е държал огнестрелно оръжие – револвер, марка " Валтер “ и муниции за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис " 1947 GEL 9M38 “, без да има за това съответно позволение – закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Днес пред съда в Пловдив още веднъж се събраха поддръжници на обвинения. " Очаквам безусловно обективна присъда и дано всичко да се вземе поради, само че той не би трябвало да бъде лишаван от независимост ", сподели един от хората. Адвокатът на Димитров - Георги Кутрянски разяснява готвените промени в закона за неизбежната защита по този начин: " Всяка корекция на закона може да бъде употребена до решаването на проблема, подобен е правилото "...

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР