Днес в Община Гюргево се състоя пресконференция, във връзка с

...
Днес в Община Гюргево се състоя пресконференция, във връзка с
Коментари Харесай

Повече от 300 атлети от 10 държави ще пробягат дистанцията Русе - Гюргево в събота

Днес в Община Гюргево се състоя конференция, по отношение на провеждането на шосейния пробег „ Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево “. Събитието ще започва в 11 ч. тази събота /30 септември/ пред Съдебната палата в Русе и в нея ще се включат 330 участници от 10 страни, които ще би трябвало да изминат 15-километрово трасе.

 

Пробегът се провежда от Община Русе, Спортен лекоатлетически клуб „ Дунав “, Спортен клуб „ Гюргево “ и Община Гюргево.
„ Бягане на Свободния дух Русе - Гюргево “ не е просто спортно съревнование с няколкостотин индивида, а събитие, което сплотява два другарски града. Това е един прелестен мотив хора от други страни да се срещнат с историята, хубостта и опциите на нашия дунавски район “, сподели заместник-кметът Златомира Стефанова.
На конференцията участваха още ръководителят на СЛАК „ Дунав “ Евгени Игнатов, международната шампионка и почетен жител на Русе Анелия Нунева, която е и част от инициативния комитет на конкуренцията, представители на Семеен кодекс „ Гюргево “ и заместник-кметът на Община Гюргево Мариян Дамян. Той показа с присъстващите, че надпреварата е един от най-хубавите образци за другарството на двете общности, разграничени от Моста на дружбата. Мариян Дамян също по този начин прикани всички русенци и гюргевчани да се включат в събитието.
Участниците в единствения за Източна Европа трансграничен шосеен пробег ще преминат през ул. ‚Александровска “, ул. „ Доростол “, бул. „ Тутракан “. Те ще пресекат Дунав мост, финиширайки на площада пред Община Гюргево. Преобладаващо равното трасе минава през главните забележителности на двата дунавски града.


Награждаването на спечелилите ще бъде към 13 ч.
Всеки участник получава юбилеен орден, тениска, превоз от/до старт-финала. Най-бързите мъже и дами в генералното класиране и по възрастови групи получават и парични награди.


Минималната възраст за присъединяване е 18 година Всеки присъединил се би трябвало да може легално да минава и обитава на територията на България и Румъния.
Състезанието ще бъде следено от 50 доброволци и съдии.
Във връзка с безпроблемното протичане на шосейния пробег, на 30 септември /събота/ от 10:45 до 12 ч. ще бъдат затворени за придвижване ул. „ Доростол “, бул. „ Тутракан “ и Дунав мост.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР