Днес в Областна администрация Сливен, по инициатива на областния управител

...
Днес в Областна администрация Сливен, по инициатива на областния управител
Коментари Харесай

Областният управител: Токът в „Надежда“ спира, защото системата не издържа на натоварването

Днес в Областна администрация Сливен, по самодейност на регионалния шеф се организира поредна среща сред поданици на квартал „ Надежда “ и представители на ЕВН България, на която участваха и представители на ОД на МВР-Сливен.
Поводът бе проведеният на 22 януари(понеделник) митинг пред постройката на енерго-разпределителното сдружение и опасенията на жителите от квартала, че то съзнателно ги оставя без електрозахранване.
„ Проблемът със прекъсването на тока в квартала не е подобен, какъвто жителите му си мислят, че е. Токът в „ Надежда “ стопира, тъй като системата не устоя на натоварването! Всички сме наясно, че кварталът е претъпкан и броят на живущите там не стопира да се усилва, с което се усилва и потреблението на електрическа енергия. “
С тези думи инж. Маринчо Христов се обърна към жителите на ромския квартал и подчертава върху действителната обстановка, в която се намира той сега, осъществяването на нелегално строителство на негова територия, нерегламентирани продажби на ел. сила сред жителите му, както и незаконното прикачване към електрическата мрежа. В тази тенденция той подсети на всички, че като жители, с изключение на права имат и отговорности в спазването на нормативните актове и законовите разпореждания.
„ Като представител на Областна администрация и държавното управление на Република България аз имам ангажимент, в нашата област хората да са задоволени с електричество и с вода, с цел да живеят умерено! “ съобщи още той.
Ръководителят на КЕЦ–Сливен Ангел Стратиев обясни аргументите, заради които най-големият квартал на територията на града остава без зареждане. Той за следващ път увери присъстващите, че повода за честите прекъсвания е свръхнатоварването и изключването на комутационната инсталация, която пази изцяло оборудванията и мрежите.
Той осведоми жителите, че от на следващия ден започва огромен план на EVN на стойност над 1 млн. лв., който включва цялостната замяна на кабелни линии за ниско напрежение и замяна на електрически табла, което ще усили преносната опция.
До цялостното довеждане докрай на първия стадий на плана до края на месец март, т.г., ЕВН ще сложи и мобилно оборудване -БКПТ, което ще обезпечава редом електрозахранване до построяването и на два нови трафопоста, за което Община Сливен е осигурила нужния терен.
Ръководителят на КЕЦ-Сливен моли за схващане и самообладание от страна на жителите по време на монтажните действия, поради които на територията на квартала още веднъж ще има прекъсвания на тока, а те от своя страна алармираха за плиткото слагане на старите електрически кабели в земята, което ги трансформира в евентуална опасност за живота и здравето на хората.
В хода на срещата, бяха заложени и разисквани още въпроси, измежду които бяха повишените сметки за ток и опциите за заявяване на втора партида за електричество.
Областният шеф моли, участниците в срещата да осведомят своите съграждани от „ Надежда “ за старта на огромния план, с цел да няма опити за саботажи или други компрометиращи дейности от тяхна страна, които да забавят неговото осъществяване.
Представителите на ОД на Министерство на вътрешните работи Сливен също молиха за съблюдаване на публичния ред и закони.
Жителите на ромския квартал насочиха вниманието на регионалния шеф и към казуса с узаконяването на парцели, като паралелно с това желаеха от него подпомагане за среща и с шефа на ВиК-Сливен, по отношение на различен повишен с годините проблем касаещ водоснабдяването на квартала.
Срещата завърши с изказана признателност от страна на инж. Маринчо Христов за градивния разговор и положителният звук по време на полемиката и с уверението, че при пораждане на спонтанни митинги и неодобрение от страна на жителите ще се търси оптимално бързо разрешаване на казуса в границите на допустимото от закона.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР