Днес в Народното събрание се проведе среща на народни представители,

...
Днес в Народното събрание се проведе среща на народни представители,
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДБ признаха: Кулеба иска оръжия |

" Днес в Народното събрание се организира среща на народни представители, членове на Комисията по външна политика, с министъра на външните работи на Украйна господин Дмитро Кулеба и водената от него делегация. В центъра на полемиката беше подложен въпросът за оказване на всякаква нужна помощ на Украйна, в това число военна. "

Това съобщи в декларация от трибуната на Народно събрание депутатът от Демократична България Атанас Славов.

" За нас от “Демократична България ” е нетърпимо да гледаме военните закононарушения - мъченията, изнасилванията, убийствата, на цивилни ", добави той.

По-рано през днешния ден по време на брифинг на ГЕРБ-СДС в Народно събрание Екатерина Захариева и Даниел Митов също оповестиха, че украинският външен министър е сложил въпроса за военна помощ. По думите им членовете на комисията са избягвали даването на съответен отговор.

На този декор " Продължаваме промяната " още веднъж бойкотира проекторешенията за военна помощ за Украйна с аргумента, че имат потребност от прецизиране.

Това оповестиха в коридорите на Народно събрание ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров и Венцислава Любенова, която оглавява комисията по външна политика.

Политическа партия ще решат дали да поддържат предлагането, само че едвам откакто то стигне до пленарна зала и мине през комисия (която явно не желае да прегледа проекторешенията), посочи Гюров.

По-рано през днешния ден която от седмици бави разглеждането на проекторешенията, отменяйки съвещанията на комисията. 

Демократична България и ГЕРБ вършат втори опит

Днес следобяд двете парламентарни групи ще създадат втори опит и ще изискат включване на проекторешенията в дневния ред на комисията по външна политика, която се събира след по-малко от 30 минути. 

" Не можем да излезем във Великденска почивка със спокойни сърца, преди да разгледаме решението за даване на военно-техническа помощ на Украйна. Затова настояваме още в днешното съвещание на Комисията по външна политика от 15 ч то да бъде прегледано. Заедно с това настояваме филантропичната помощ за украинските бежанци да не стопира ", сподели Славов от трибуната на Народно събрание. 

От ГЕРБ-СДС също оповестиха, че ще изискат разглеждане на проекторешенията. Те обявиха, че тезата за нужно прецизиране на проекторешенията, е несъстоятелна, защото това се прави точно в комисии. 

Захариева и Митов също се оповестиха за продължение на помощите за украинските бежанци.

" 3 месеца хуманност с украинците стигат. Е, това ли е солидарността, с която се хвали българското държавно управление? ", попита Даниел Митов. 

Изказването му е във връзка днешното изявление да министъра на туризма Христо Проданов, който съобщи, че след 31 май украинските бежанци би трябвало да се оправят сами.

От Българска социалистическа партия отхвърлят да разясняват тематиката, а Станислав Балабанов от Има Такъв Народ разгласи, че обединението би трябвало да бъде единна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР