Днес в Минеаполс, американския щат Минесота, започва процесът за убийството

...
Днес в Минеаполс, американския щат Минесота, започва процесът за убийството
Коментари Харесай

Започва процесът за убийството на Джордж Флойд

Днес в Минеаполс, американския щат Минесота, стартира процесът за убийството на Джордж Флойд. На служителя на реда Дерек Шовин са повдигнати серия обвинявания, които могат да го пратят в пандиза за десетилетия. Излагането на правосъдната обосновка би трябвало да стартира . Съдът позволява в залата камери на медиите заради огромния публичен интерес.

Припомняме, че по-рано, арбитър от американския щат Минесота, който управлява отхвърли настояването да се реалокира процесът от Минеаполис. Адвокатите на Шовин, който е упрекнат в убийството на невъоръжен човек, настояват, че клиентът им не може да получи обективен развой, откакто градът е платил съглашение на фамилията на Флойд.

Съдията Питър Кейхил дефинира изплащането на 27 милиона щатски $ за тъпо, само че съобщи, че това не би трябвало да забавя делото. . Избрани са дванадесет правосъдни заседатели и са нужни още двама като заместници. Според съда шестима са бели, четирима правосъдни заседатели са черни и двама са от разбъркан генезис. Съдия Кейхил в профил двама правосъдни заседатели по-рано тази седмица, които бяха чули за съглашението и споделиха, че това може да повлияе на тяхната безпристрастност.
 Процесът за убийството на Джордж Флойд остава в Минеаполис
Процесът за убийството на Джордж Флойд остава в Минеаполис

Полицаят Шовин е съден за породена гибел на невъоръжен

в Минеаполис, откакто полицейски чиновник, при опит да го задържи, е притискал с коляно гърдите му, в резултат на което мъжът е умрял от задушаване. По данни на следствието, той е бил задушаван в продължение на 9 минути. Гибелта му провокира необятен публичен отзив , от който се зароди придвижването Black lives matter (в превод - черните животи имат значение).

Полицаят, предизвикал гибелта му - Дерек Шовин, беше упрекнат в ликвидиране втора степен, което значи умишлено, само че без желание да аргументи гибелта му. Обвинението обаче включва демонстрация на равнодушие към човешкия живот. Още трима служители на реда бяха упрекнати в съучастничество. Всички обвинени може да бъдат наказани на отнемане от независимост за дълготрайно време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР