Днес в късния следобед бившият министър на вътрешните работи на

...
Днес в късния следобед бившият министър на вътрешните работи на
Коментари Харесай

Македонска министърка влезе в затвора заради Мерцедес за 600 000 евро

 Днес в късния следобяд някогашният министър на вътрешните работи на Северна Македония Гордана Янкулоска бе закарана с полицейски конвой до пандиза в Идризово. Там тя ще изтърпи 4-годишна присъда по делото " Танк ", оповестяват медиите в югозападната ни съседка.

Според информация на Sitel тя е настанена в карантинния отдел, където ще остане 14 дни до правенето на затворническото й досие.

" Заповедта от съда е импортирана в министерството през днешния ден следобяд. Действахме неотложно и служители на реда придружиха Янкулоска от вкъщи й в пандиза Идризово ", сподели Тони Ангеловски, представител на Министерство на вътрешните работи.

Делото " Танк " бе заведено поради противозаконната покупка на брониран " Мерцедес " на стойност 600 хиляди евро. Освен Янкулоска, към него бяха привлечени и наказани ексзаместникът й в Министерство на вътрешните работи Джоко Поповски, както и някогашният министър-председател Никола Груевски, който избяга в Унгария, укривайки се от правораздаването.

Янкулоска беше упрекната в корист със служебното си състояние и пълномощия, защото по молба и заповед на Груевски тя упълномощила на Поповски с пари от бюджета на полицията да купи брониран " Мерцедес ", само че не за Министерство на вътрешните работи, а за някогашния министър председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР