Днес в град Генерал Тошево тържествено бяха запалени коледните светлини.

...
Днес в град Генерал Тошево тържествено бяха запалени коледните светлини.
Коментари Харесай

Грейнаха коледните светлини в Генерал Тошево

Днес в град Генерал Тошево тържествено бяха запалени коледните светлини. Празничното събитие, което по традиция се организира всяка година, се състоя пред постройката на Общинска администрация и тъкмо до огромната елха, която всеки декември се трансформира в цветно коледно дърво, радващо дребни и огромни.

Емоционалното празненство беше почетено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип, а насладата и щастливите мигове бяха за всички тези които мощно имат вяра в коледната магия. Лицата на децата сияеха като Витлеемската звезда, а моментът на висшо наслаждение настъпи при появяването на Дядо Коледа. Белобрадият дъртак беше посрещнат с безчет големи и откровени усмивки. Вярно, че той малко беше позабравил защо е пристигнал и каква е неговата задача, само че малчуганите бързо му припомниха.

Празничната стратегия продължи малко повече от половин час, а изпълнителите от ЦПЛР – Център за работа с деца в града и НЧ „ Светлина – 1941 “, се постараха да трансфорат събитието в едно незабравимо преживяване за всички. Дори възрастните се включиха неуморимо в забавата, връщайки се няколко десетилетия обратно в живота си и спомняйки си с трогване за техните безредици, когато са били деца и са посрещали Дядо Коледа.

Страхотните коледни песни съпътстваха празника, който не мина и без доста изненади, готови от уредниците. В края на събитието настъпи и кулминационният миг, когато блестнаха светлините на коледната елха. За децата имаше топли питиета, а възрастните можеха да се сгреят с чаша алено вино.

Тази година високото над 15 метра дърво още веднъж се радва на доста хубава декорация. Големи червени топки, светещи детайли, безчет цветни лампички и огромна коледна звезда ще радват всички поданици и посетители на града най-много в тъмната част на денонощието.

Заедно с елхата бяха светнаха и светлините на коледната декорация в града. И тази година в центъра на Генерал Тошево са инсталирани доста греещи орнаменти с коледни претекстове. По площада и основната улица блестят светлинни и фигурални детайли. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на идните коледни и новогодишни празници огряна е и фасадата на постройката на Общината. Специалният коледен ъгъл за фотоси е самостоятелен на площад „ Бялата лястовица. Той включва триизмерни фигури на елхи, шейни и елени, където всеки може да запечата незабравими моменти и доста усмивки.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР