Днес в гимназията бе открит центърът MICS (Motivational Innovation and

...
Днес в гимназията бе открит центърът MICS (Motivational Innovation and
Коментари Харесай

Център по природни научки, изследвания и иновации STEM в ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Силистра

Днес в гимназията бе открит центърът MICS (Motivational Innovation and Creative Study) – ‘’Учене посредством мотивационни нововъведения и творчество’’- място с разнообразни мултифункционални обучителни пространства, комфортни за практическите приложения на STEM дисциплините.

Лентата на обновеното учебно крило отрязаха шефът госпожа Анелия Невска и кметът на Община Силистра доктор Юлиян Найденов.
Той поздрави всички учители и възпитаници и им пожела да реализират доста триумфи в новаторското пространство.
Г-жа Невска показа насладата си от осъществения план и описа, че тактиката за развиване на ПМГ „Св. Климент Охридски“- гр. Силистра включва основаване на учебна среда, в поддръжка на ученето с схващане, ученето с прекарване и развиването на креативния капацитет на учениците. Тя благодари на всички сътрудници, работили за визуализирането на фантазията на учебната общественост.
Приветствие към присъстващите сервира и госпожа Габриела Миткова – шеф на Регионално ръководство по обучение – Силистра.
Гости на събитието бяха и зам.-кметът госпожа Мария Недялкова, началникът на отдел „ОМД“ госпожа Виолета Динкова, общински съветници, шефове на гимназии, архитекти, лекари, ръководителят на публичния съвет на учебното заведение госпожа Цветана Цанова и други.
Проектът е осъществен по Национална стратегия „Изграждане на учебна STEM среда“ на Министерство на образованието и науката.
Фокусът на новаторския център е върху математиката, естествените науки и осведомителни технологии, като основополагащи за портативни умения. Концепцията за развиване на STEM център включва разбирането, че сполучливото образование по математика, естествени науки и ИТ е отлична база за използване на добитите компетентности и в останалите образователни дисциплини, както и за подготовка на учениците за специалностите на бъдещето.
STEM център MICS обгръща 750кв. м от третия етаж на учебната постройка. Включва 4 образователни стаи, училищен кабинет, три складове и общо пространство – предверие и кулоар. С нов дизайн и съоръжение са съществуващите лаборатория по Химия, коридорът и фоайето. Създени са нови образователни пространства – лаборатория по ‘’Фитофармация, клетъчна биология и биохимия’’, ‘’STEM лаборатория’’, „STEM кабинет“ и училищен кабинет. Към образователните зони са приобщени съществуващите кабинети по ‘’ИТ’’ и ‘’MAST ателие’’, построени по планове, финансирани по стратегия за ТГС „ИНТЕРЕГ Румъния-България 2014-2020“.
Оборудването на центъра включва както общоприета компютърна и презентационна техника, по този начин и последно потомство интерактивни технологии, основани на виртуална действителност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР