Днес в България се провеждат пети в рамките на две

...
Днес в България се провеждат пети в рамките на две
Коментари Харесай

Изборният ден: Нощта премина без произшествия, българите в Нова Зеландия гласуваха първи

Днес в България се организират пети в границите на две години парламентарни избори. Според социологическите изследвания в идващото 49-то Народно заседание ще бъдат показани пет политически обединения, а влизането на още една е под въпрос.

 Всичко ще се реши в последния миг: финалните прогнози за вота на 2 април Всичко ще се реши в последния миг: финалните прогнози за вота на 2 април

" Дневник " следи онлайн хода на изборния ден: гласуването на партийните водачи, данните за изборната интензивност и сигналите за нередности.

 Всичко, което би трябвало да знаете за парламентарните избори на 2 април Всичко, което би трябвало да знаете за парламентарните избори на 2 априлНа Живо
 Нощта мина без катастрофи
© Лили Тоушек

В нощта преди деня на изборите не са регистрирани съществени произшествия, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на Министерството на вътрешните работи.

След бомбените закани към учебни заведения от последните дни изборните секции са под засилена защита.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са сътносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл.

 Българите в Крайстчърч, Нова Зеландия, гласоподаваха първи.
© МвНР

Българите в Крайстчърч, Нова Зеландия, гласоподаваха първи.

Изборният ден стартира първо в Нова Зеландия и Австралия.

Докато в България към момента вървеше денят за размисъл, гласоподавателите в най-източните елементи на земното кълбо към този момент се насочиха към урните. В Оукланд и Крайстчърч, Нова Зеландия, секциите отвориха в 22:00 часа българско време на 1април.

Два часа след Нова Зеландия стартира и гласуването в Австралия.

Последни ще затворят секциите в американския щат Калифорния, където изборният ден завършва в 6 часа българско време в понеделник на 3 април.

общо 737 изборни секции в 61 страни. Най-много са в Турция - 162, във Англия - 118 секции, в Германия - 74, в Испания - 64, в Съединени американски щати - 56. В 245 секции зад граница ще има сложени машини за гласоподаване, като най-вече от тях са в Турция - 97. В Германия и Англия машините са надлежно 36 и 35.

Адресите на секциите са оповестени

Ключови думи към публикацията:
Още от Избори 2023
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР