Днес в 16:51 ч. българско време от космодрума Байконур излетя

...
Днес в 16:51 ч. българско време от космодрума Байконур излетя
Коментари Харесай

АВАРИЯ! Русия загуби радиоконтакт с кораб Прогрес след изстрелването му!

Днес в 16:51 ч. българско време от космодрума Байконур излетя ракетата “Союз-У ” с товарен галактически транспортен съд “Прогрес МС-04 ”.

За страдание 383 секунди след началото на полета корабът престана да предава телеметрична информация.

Какво знаем до този миг?

Първо – първата и втората степен на ракетата-носител са работили обикновено.

Второ – проблемите са почнали малко след запалването на третата степен. Наземните ръководители на полета се оплакали от неприятна радиовръзка.

Има индикации, че третата степен е работила по-кратко от предстоящото. До този миг не се знае дали галактическият транспортен съд е в постоянна орбита, дали ориентацията му е добра и дали слънчевите панели са се разгърнали сполучливо.

По публична информация (източник) Роскосмос обяснява обстановката.

Напомням на читателите, че на борда на кораба не пътуват хора.

Аварията пристигна единствено няколко дни откакто съветският вицепремиер Дмитрий Рогозин оповести, че съветската космонавтика най-сетне се е възстановила от “обидните повреди и произшествия ”. Но без значение от някои безспорни триумфи тази година, в частност сполучливото изстрелване на “ЕкзоМарс-2016 ” и благополучното идване на станцията в орбита към Марс, насладата му е била прибързана. Руската космонавтика към момента е в положение на рецесия и качеството на изстрелвания продължава да е влошено.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР