Днес в 15:39 ч. българско време в казахстанските степи се

...
Днес в 15:39 ч. българско време в казахстанските степи се
Коментари Харесай

Успех: Космическият кораб Союз МС-07 с трима души на борда се завърна на Земята

Днес в 15:39 ч. българско време в казахстанските степи се завърна сполучливо галактическият транспортен съд “Союз МС-07 ”. На Земята се прибраха космонавтът на Роскосмос Антон Шкаплеров, астронавтът на НАСА Скот Тингъл и астронавтът на Япония Норишиге Канаи.

Като участници в дълготрайната експедиция 54-55 тримата прекараха в космоса общо 168 дни.

Междувременно на Земята продължава подготовката за изстрелването на кораба “Союз МС-09 ”. Полетът му е очакван за 6-ти юни в 14:12 ч. българско време от космодрума Байконур, площадка №1 ( “Гагарински старт ”). На борда на галактическия транспортен съд ще пътуват космонавтът на Русия Сергей Прокопиев, астронавтката на НАСА Серина Ауньон-Чанслър и астронавтът на ЕКА Александър Герст. С тяхното идване на “Международната галактическа станция ”, нейният екипаж ще стане още веднъж шестчленен.

И най-после нещо любопитно: през днешния ден корабът “Союз МС-07 ” се завърна с футболната топка, която беше изпратена в космоса през март с кораба “Союз МС-08 ”. Очаква се с тази топка да бъде намерено Световното състезание по футбол, което ще се организира в Русия сред 14-ти юни и 15-ти юли. 

За повече информация: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР