Днес в 13:24 ч. българско време астронавтът на НАСА Шейн

...
Днес в 13:24 ч. българско време астронавтът на НАСА Шейн
Коментари Харесай

Успех! Шейн Кимброу и Тома Песке изпълниха всичките си планирани задачи в открития космос

Днес в 13:24 ч. българско време астронавтът на НАСА Шейн Кимброу и неговият европейски сътрудник Тома Песке излязоха в открития космос, с цел да свършат значими задания по ъпгрейда на “Международната галактическа станция ”.

Шест часа и тридесет и четири минути по-късно двамата се прибраха наред в отсека “Куест ”, откакто извършиха всичките си планувани действия.

Кимброу и Песке съумяха да демонтират кабелите на Херметизирания адаптер за съединяване №3 и той ще може да бъде изместен от модула “Транкуилити ” към “Хармъни ”. Роботът “Декстър ” също беше смачкан и също така бяха конфигурирани нови компютърни системи.

Понеже астронавтите бяха сръчни и свършиха дилемите си много по-бързо от предстоящото, Шейн Кимброу се ангажира и с една спомагателна задача – сполучливо подмени външна лампа.

Времето стигна и за изработката на фотоси! Това е чудесна вест за нас, галактическите запалянковци, защото гледката на ходещ астронавт в пустото галактическо пространство в никакъв случай не омръзва. Очакваме през околните часове или дни фотосите да бъдат качени в общественото пространство.

Самата извънбордова активност беше излъчена в действително време по безплатния ефирен канал НАСА ТВ.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР