Днес в 12:30 ч. българско време астронавтът на Европейската космическа

...
Днес в 12:30 ч. българско време астронавтът на Европейската космическа
Коментари Харесай

Днес, на 24-ти март, двама астронавти ще излязат в открития космос!

Днес в 12:30 ч. българско време астронавтът на Европейската галактическа организация (ЕКА) Тома Песке и астронавтът на НАСА Шейн Кимброу ще излязат в открития космос, с цел да извършат сериозен ъпгрейд на “Международната галактическа станция ” и да я приготвят за по-нататъшното идване на новите американски пилотирани галактически кораби.

Това е първото от общо три планувани излизания в открития космос през идните две седмици. Втората “космическа разходка ” ще бъде извършена на 30-ти март, а третата – на 6-ти април.

По време на днешната извънбордова активност ще би трябвало да бъдат демонтирани кабелите на Херметизирания адаптер за съединяване №3, с цел да може в неделя той да бъде изместен от модула “Транкуилити ” към модула “Хармъни ”. Предстои и смазване на мощния робот “Декстър ”, както и инсталиране на нови компютърни системи.

Тома Песке и Шейн Кимброу ще прекарат по-голямата си част от днешния ден работейки настрана. За да могат двамата астронавти да бъдат различавани, Кимброу ще носи скафандър с червени ленти, до момента в който скафандърът на Песке няма да има ленти.

Можете да наблюдавате така наречен “космическа разходка ” тук (ESA’s Website, NASA TV)

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР