Днес в 10,30 македонско време се очаква да започне тайнствената

...
Днес в 10,30 македонско време се очаква да започне тайнствената
Коментари Харесай

С полет от Истанбул Антоний пристига в Скопие - ще строява македонските попове срещу Вселенската патриаршия и за вярност към Москва

Днес в 10,30 македонско време се чака да стартира тайнствената аудиенция на митрополит Антоний - втория човек в Московската патриаршия, който е и дясна ръка на путиновия патриарх Кирил. Това е следващата съветска хибридна провокация, прикрита под расо, ориентирана против единството на православието, целяща да задържи македонското духовенство и вярващите в орбитата на Москва и Белград.

Според източници на Faktor.bg Антоний би трябвало да дойде със аероплан от Истанбул. Руският посетител ще бъде посрещнат в Архиепископията в Скопие от архиепископ Стефан, който с една група владици продължава да крепи московското въздействие в Северна Македония.

Според български митрополит, македонският епископ Петар Преспанско-пелагониски се хвалел пред събратята си, че той е основният уредник на визитата на Антоний. Но без подозрение и владиците Стефан и Тимотей имат интерес от тази среща с пратеника на Москва. Владиката Петър се слави като назадничав свещеник, страж на югославските канони от времето на комунизма. Биографията му на свещеник е обвързвана от години и със сръбските секрети служби.

Целта на визитата на Антоний, която и до през днешния ден не е публично оповестена и доказана, е

да реализира сговор с Руската, Сръбската и Българскита църкви против Вселенската Патриаршия

Идеята е да се опази съветското панславистко въздействие на Балканите и да се блокира процесът Северна Македония да получи каноничен Томос за самостоятелна черква от Вселенската патриаршия и Вартоломей. Според пропагандата на московските владици в Македония подправеният Томос, който неотдавна им даде Сръбската черква, бил задоволителен.

Припомняме, че при започване на декември предходната година Антоний предприе сходно дипломатическа совалка до Скопие и София, и съумя да подреди на българския Синод да признае неканоничния сръбски Томос.

От края на ноември предходната година патриарх Кирил разгласи архимандрит Васиан Змеев - предстоятел на Руското Подворие за България, да дава отговор и за Северна Македония. Васиан е отпътувал от София и ще взе участие в срещите на Антоний в Скопие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР