Днес в 01:27 ч. българско време космическата ракета “Електрон на

...
Днес в 01:27 ч. българско време космическата ракета “Електрон на
Коментари Харесай

Успех: частната американска ракета Електрон изведе в орбита спътника R3D2

Днес в 01:27 ч. българско време галактическата ракета “Електрон ” на американската компания Рокет Лаб излетя сполучливо от космодрума на полуостров Махия в Нова Зеландия. Тя сполучливо изведе в орбита спътника R3D2 на американската организация за проучвателен планове за потребностите на защитата DARPA.

Името на спътника е редуциране от Radio Frequency Risk Reduction Deployment Demonstration, като задачата му е да утвърди технологията на нова огледална антена за възстановяване на връзките на дребните галактически апарати.

Днешният полет бе пети за ракетата “Електрон ”, която дебютира през 2017 година, и четвъртият сполучлив. В рамките на тези четири благополучни задачи Рокет Лаб е доставила общо 25 спътника в орбита.

Основателят на компанията Питър Бек възнамерява занапред нататък да бъде провеждан по един полет един път месечно. Не всички от тези полети ще изхвърчат от Нова Зеландия. Компанията строи стартова площадка и на територията на американския космодрум Уолопс, като първото изстрелване от неговата територия е планувано за тази есен. Иначе Рокет Лаб си е американска компания със седалище в Калифорния. 

За повече информация: Rocket Lab

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР