Днес Урсула фон дер Лайен- председател на Европейската комисия, обяви,

...
Днес Урсула фон дер Лайен- председател на Европейската комисия, обяви,
Коментари Харесай

Европейската комисия с антисубсидийно разследване при китайските електромобили

Днес Урсула фон дер Лайен- ръководител на Европейската комисия, разгласи, че Европейска комисия слага началото на антисубсидийно следствие във връзка с напълно електрическите коли, създавани от китайски марки.

" Нека погледнем автомобилния бранш ", споделя в изказването си State of the Union 2023 Урсула фон дер Лайен. " Това е извънредно значима промишленост във връзка с чистата стопанска система, с голям капацитет за Европа. Но в този момент световните пазари са наводнени с евтини китайски електрически коли. И техните цени се поддържат изкуствено ниски с големи държавни дотации ".

" Това изкривява нашия пазар ", продължава фон дер Лайен. " И защото ние не одобряваме тази форма у нас, не я одобряваме и от чужбина. Така че през днешния ден мога да разглася, че Комисията започва антисубсидийно следствие върху електрическите коли, които идват от Китай. Европа е отворена за конкуренция. Не за съревнование към дъното. Ние би трябвало да се пазиме от нечестни практики ".

" Но също по този начин е жизненоважно да поддържаме линиите на връзка и разговор с Китай отворени. Защото ива тематики, по които можем и би трябвало да си сътрудничим ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР