Днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който

...
Днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който
Коментари Харесай

Борисов анонсира доставката на 300 000 дози нискомолекулярен хепарин

Днес у нас идват 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се ползва с други лекарства при лекуването на Covid-19 и при дами с проблематична бременност и от към месец е съвсем невероятно да бъде открит в аптеките. Новината анонсира персонално министър председателят Бойко Борисов на държавното съвещание в сряда: “Така ще има за всеки един човек. Ремдесивир също има задоволително “. Борисов разпореди всекидневно да се следи наличността на лекарствените артикули за лечението на пациентите с новия вирус, оповестиха от държавната пресслужба.

На съвещанието здравният министър Костадин Ангелов предложи да бъде основан против Covid-19. Координационният съвет ще дава отговор за организацията, логистиката и съхранението на всички ваксини, които България ще получи, както и ще дефинира предпочитаните групи за имунизация.

Новото звено не анулира и не измества Националния действен щаб във връзка с предоставените му отговорности, а ще има основна роля при осъществяването на имунизирането.

“В петък би трябвало да е подготвен и съставът на Координационния съвет. Той би трябвало да направи цялата логистика, 24 часа би трябвало с това да се занимава, с цел да може като пристигна ваксина
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР