Днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който

...
Днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който
Коментари Харесай

Премиерът: Днес пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин

Днес у нас идват 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се ползва с други лекарства при лекуването на COVID-19. Това заяви министър председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание, което се организира посредством видеоконферентна връзка.

„ Така ще има за всеки един човек. Ремдесивир също има задоволително “, акцентира още министър-председателят. Той разпореди всекидневно да се следи наличността на лекарствените артикули за лечението на пациентите с новия вирус, осведоми БГНЕС.

Министър-председателят посочи, че всеки, който желае от системата на опазването на здравето, би трябвало да има опция за имунизация. „ Съсредоточете се първо в медицинския състав, в най-уязвимите групи “, добави Борисов.

На днешното съвещание на Министерският съвет беше признат също по този начин и Национален проект на Република България за подготвеност при пандемия. Това е програмен основополагащ документ за оправянето на страната с избрана пандемия. На тази основа за в бъдеще ще могат да се изготвят съответни пандемични проекти за справяне с съответни болести, в случай че обществото се изправи пред друга пандемия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР