Днес цял ден очаквахме потвърждение дали изстрелването е успешно –

...
Днес цял ден очаквахме потвърждение дали изстрелването е успешно –
Коментари Харесай

УСПЕХ: Иран изстреля първия си военен спътник Нур в орбита!

Днес през целия ден чакахме удостоверение дали изстрелването е сполучливо – въпреки всичко е имало случаи в предишното, когато информацията от иранската галактическа стратегия се е разминавала с действителността. Следобяд обаче американският астрофизик Джонатан МакДауъл оповести, че службите на Съединени американски щати са съумели да открият наличието на два обекта в 426×436-километрова орбита с 59.8 градуса инклинация, което демонстрира, че ракетата-носител си е свършила работата и е извела спътника в космоса. Единият открит обект е спътникът, а другият – горната степен на ракетата.

Освен изненадващото изстрелване през днешния ден, има още една конспирация – полетът бе сбъднат чрез ракета, наречена “Касед ”. Когато на 28-ми януари разгласих информация за иранската галактическа стратегия, тя бе съобразена с тогавашното знание за ракетите “Симорг ” и “Сафир ”. Досега обаче не бяхме чували за “Касед ” – което демонстрира, че иранците са разработвали паралелна и секретна галактическа стратегия с военно приложение. Изстрелването бе осъществено и от друг космодрум, освен това посредством мобилна стартова платформа.

Досега иранците се стараеха да оборват рецензията на западните страни, които обичайно настояват, че иранската галактическа стратегия е заслон на програма за създаване на балистични ракети и оръжия. Становището на Иран бе изрично, че галактическите планове се основават с мирна и научно-изследователска цел. От през днешния ден обаче параванът падна – имаме изстрелване на сателит, който се назовава “Нур ” и е описван за военни цели. Очевидно Иран демонстрира подготвеност да поема опасности на инат на западната рецензия. 

Тепърва ще следим развиването на иранската космонавтика и по какъв начин западът ще отговори. Следете уеб страницата за детайлности! 

Видеозапис от днешния полет: тук (Youtube връзка)

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР