Днес циганите се бунтуват, защото не са свикнали да спазват

...
Днес циганите се бунтуват, защото не са свикнали да спазват
Коментари Харесай

Сиди от ВМРО: Циганите се бунтуват, защото са свикнали за тях държавата да е дойна крава


Днес ромите се бунтуват, тъй като не са привикнали да съблюдават законите. Те се бунтуват, тъй като са привикнали за тях страната да е дойна крава за помощи и детски, само че не и върховен орган, който да изисква каквото и да било като насрещни дейности от тях.

Тази позиция изрази депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди в своя Facebook профил по отношение на назряващите протести в лимитираните от полицията цигански гета. Те точно се оказаха огнищата на нова болест в последните дни, както излиза наяве от изказванията на Националния действен щаб.

Като заместник-председател на Комисията по публичен ред и сигурност в 44-ото Народно заседание изрично поддържам решението на Щаба гетата да бъдат затворени. Заставам зад дейностите на полицията и не одобрявам никакви приказки за човешки права и приемливост към един единствен етнос, безапелационен е още Сиди.

Ето и цялостния текст на позицията:

Не зная дали Щабът се забави със затварянето на София, само че изрично се забави със затварянето на гетата. Още преди месец ние от Вътрешна македонска революционна организация предупредихме, че идващите от Испания, Италия, Англия хора са сезонни служащи, които всеобщо се завърнаха в точно в гетата. Още тогава поискахме да бъде лимитирано напредването им, тъй като всеобщата част от тях не бяха даже сложени под карантина, тъй като бяха освободени от работа преди България да задължи идващите от избрани дестинации да се самоизолират. Да припомня също по този начин, че първите случаи на болест и на умряли са точно от този контингент – роми, прибрали се от чужбина и създали празненство макар предизвестията. Ами случаите на избягали от болница, на поставени по карантина, само че обиколили родственици в прилежащите градове и села?

Изгледах деликатно и репортажите от затвореното село Паничарево – всеобщо прибрали се роми от проблематични дестинации се оплакваха, че са затворени. Днес даже военачалник Мутафчийски призна, че взривът на нови и също по този начин тежки случаи идват точно от няколко гета.

Жалко е, че Националният действен щаб реагира толкоз навременно и съответно до в този момент, само че не пожела да повярва, че взривът на болестта ще пристигна точно от тези проблематични региони, в които нравите, порядките и здравната просвета нямат нищо общо с познатата на болшинството сънародници.

Днес точно тези хора, поради които ние стоим затворени по домовете си, а хиляди софиянци са сложени в условия да се молят по КПП-та, с цел да стигнат до работните си места, се подвигат на протест. Били дискриминирани. С какво? Защото им не разрешиха да вършат пиршества и да сеят още болест? Защото страната културно ги помоли да съблюдават изискванията, които са идентични за всички? Защото желае да резервира здравето и живота им?

Не! Те се бунтуват, тъй като не са привикнали да съблюдават законите. Те се бунтуват, тъй като са привикнали за тях страната да е дойна крава за помощи и детски, само че не и върховен орган, който да изисква каквото и да било като насрещни дейности от тях. И да – всички сме отговорни за това, тъй като го разрешаваме с години, ромски декади, включвания и прочие несполучливи опити. И всички правозащитници в този момент писнаха да ги закрилят, но не чух и един да отбрани правата на децата ни, които стоят затворени като животинчета в клетка към този момент месец и нещо.

 Сиди от Вътрешна македонска революционна организация: Преди месец още предупредихме, че гетата ще са център на болестта. Категорично заставаме зад дейностите на полицията!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР