Днес трябва да стане ясно кой поема ръководството на СМГ

...
Днес трябва да стане ясно кой поема ръководството на СМГ
Коментари Харесай

След уволнението на Стоянов: Кой ще е и.д. директор на СМГ?

Днес би трябвало да стане ясно кой поема управлението на СМГ като краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на учебното заведение. След поредност от кавги в понеделник бе уволнен досегашният шеф Антони Стоянов.

Уволниха шефа на Софийската математическа гимназия

Заповедта за отстраняването на Стоянов му бе връчена в условия на отвод пред очевидци, като той има право да я апелира. Днес би трябвало да стане ясно кой ще е краткотрайно изпълняващ длъжността шеф. Той ще би трябвало да реши проблема с учителката Петя Тодорова, чието уволняване даде начало на разтърсванията в гимназията.

Скандал към уволнението на учителка от Софийската математическа гимназия

Ако няма искащи, шефът на районния инспекторат по образованието Ваня Кастрева ще уточни кой да се заеме краткотрайно с управлението на гимназията.

След конкурс ще бъде назначен и титуляр на поста.

До уволнението на Стоянов се стигна след серия от кавги това лято. Първоначално бе уволнена учителката по математика Петя Тодорова, като съгласно Стоянов тя уронвала престижа на образователното заведение във връзка със надпреварата " Европейско кенгуру ". От своя страна Тодорова твърди, че е спазила прецизно условията и не приема обвиняванията на Стоянов.
 
Уволнената учителка от СМГ: Надявам се заповедта да се преразгледа, в случай че не - ще се съдим

Отстраняването на учителката докара до митинги на учители и родители. Имаше и контрапротести в поддръжка на Стоянов. Някои от тях го упрекнаха в властнически жанр на ръководство, други пък твърдяха, че по-добър началник не са имали.
 
Родители, възпитаници и учители опазиха шефа на СМГ (СНИМКИ)

Проверка на Регионалното ръководство на образованието в София откри съществени нарушавания в работата на шефа на Софийската математическа гимназия. Шефката на инспектората Ваня Кастрева го прикани да подаде оставка. От своя страна Стоянов съобщи, че няма да напусне поста си.
 
Директорът на СМГ изтласквал инспектори от учебното заведение, откриха нарушавания в работата му

Междувременно до момента в който шефът бе в отпуск, заместникът му върна на работа уволнената учителка, а Стоянов още веднъж я в профил. По тематиката Върнаха на работа уволнената учителка от СМГ Учители от СМГ не желаят да стартират образователната година, в случай че Стоянов е директор
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР