Днес трима души се завърнаха на Земята след като космическият

...
Днес трима души се завърнаха на Земята след като космическият
Коментари Харесай

Трима души се върнаха след 141 дни в космоса!

Днес трима души се завърнаха на Земята откакто галактическият им транспортен съд “Союз ТМА-17М ” се приземи сполучливо на територията на Казахстан. Астронавтът на НАСА Кейл Линдгрен, астронавтът на Япония Кимия Юи и космонавтът на Русия Олег Кононенко бяха на задача, която продължи 141 дни.

Напомням на читателите, че тримата души дойдоха на станцията на 23-ти юли. Те обиколиха Земята общо 2 256 пъти. За Линдгрен и Юи това бе първи полет в космоса, до момента в който съветският космонавт Кононенко е деец и това бе трети полет за него.

По време на галактическия си престой Юи, Линдгрен и Кононенко участваха в опити, свързани с наблюдението на Земята, както и в региона на физичните, биологичните и молекулярните науки. Тези изследвания довеждат до сериозен теоретичен пробив тук, на Земята, само че и подкрепят за развиването на космонавтиката при по-нататъшното осъществяване на  бъдещи роботизирани и пилотируеми задачи в далечния космос.

На борда на “Международната галактическа станция ” остават за малко трима души – космонавтите на Русия Сергей Волков и Михаил Корниенко и астронавтът на НАСА Скот Кели. Кели и Корниенко са в космоса от месец март и ще се завърнат на Земята чак през март 2016 година – до тогава те ще са прекарали към една година в космоса. Това е първата дълготрайна задача от този вид на борда на “Международната галактическа станция ”.

На 15-ти декември от космодрума Байконур ще излети нов транспортен съд “Союз ” с астронавт на НАСА Тим Копра, съветски космонавт Юрий Маленченко и европейски астронавт Тим Пийк. Очакваме с неспокойствие техния полет!

Инфо: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР