Днес Топлофикация София подаде заявлението си за новата цена на

...
Днес Топлофикация София подаде заявлението си за новата цена на
Коментари Харесай

Топлофикация София с близо 30% по-ниска цена за топлинна енергия

Днес Топлофикация София подаде заявката си за новата цена на топлинната сила за регулаторен интервал 2024/25 година Продължавайки търсенето на баланс сред оптимална за Дружеството и обществено допустима за клиентите стойност на предоставяната топлинна услуга за втора поредна година изиска намаление на цената, оповестиха от пресцентъра на сдружението.

В препоръчаната от Топлофикация София по-ниска цена 97,78 лв/MWh, която ще влезе в действие от 01.07.2024 година, е регистрирано понижението на борсовите цени на природния газ и въглеродните излъчвания, динамичността на социално-икономическите процеси у нас, както и обстоятелството, че през сегашния регулаторен интервал цената на синьото гориво беше по-ниска от заложената в цената на топлинната сила избрана от КЕВР. 

Работейки в строго контролирана среда Топлофикация София ще се съобрази с финалното решение на КЕВР. Регулаторът ще се произнесе в период до 30.06.2024 година, като при постановяване на окончателното решение ще уточни ценообразуващите детайли на база на настоящата информация към края на м. юни 2024 година
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР