Днес те трябва да гласуват окончателно промените в Закона за

...
Днес те трябва да гласуват окончателно промените в Закона за
Коментари Харесай

Прощално заседание на 46-ото Народно събрание

Днес те би трябвало да гласоподават дефинитивно измененията в Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане. Поправките плануват Бюрото за отбрана на очевидци да мине под контрола на правосъдното министерство. Основните претекстове са, че бюрото извършва сходни дейности по защита и попречване на закононарушения. Освен това в последните години то е било отклонено от главната си функционалност - да обезпечава отбрана на застрашени очевидци.

На последното пленарно съвещание народните представители ще потвърдят или отхвърлят решението на правната комисия за закриване на профилираното правораздаване. Решението обаче не е от изключително значение, защото измененията в Закона за правосъдната власт ще бъдат гледани на първо четене.

Преди да бъдат разпуснати, националните избраници ще прегледат и отчета на краткотрайната комисия, която ревизира данни за полицейско принуждение по време на миналогодишните митинги против държавното управление и основния прокурор. Докладът предлага да бъде отхвърлен шефът на НСО, както и Министерство на вътрешните работи да предприеме изцяло следствие на структурите си и да предприеме дейности против полицейски чиновници, надвишили пълномощията си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР