Днес сутринта на председателски съвет в Европарламента Групата на Алианса

...
Днес сутринта на председателски съвет в Европарламента Групата на Алианса
Коментари Харесай

Пакет Мобилност отново на дневен ред в ЕП, българските евродепутати повеждат борба това да не се случи

Днес сутринта на председателски съвет в Европарламента Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа предложиха пакет "Мобилност " още веднъж да влезе за гласоподаване в пленарна зала.

Това разкри през днешния ден в Брюксел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев, съобщи кореспондент на Novini.bg. Ковачев акцентира, че това е казус, тъй като пакет "Мобилност " не е гласуван в транспортна кимисия. "Надявам се в понеделник в Страсбург, всички българските евродепути и сътрудниците от чужбина, които ни поддържат, да успеем да блокираме влизането в зала на пакета. Всички значими законопроекти, които разделят Европа, би трябвало да бъдат обсъждани и гласувани в новия Европарламент. В противоположен случай може да се стигне до рискови обстановки - стачки, блокиране на граници. В момента този Екологичен потенциал не е кадърен да реализира уравновесен текст на пакет "Мобилност " поради идните евроизбори ", безапелационен беше Ковачев.

"Другата седмица ще се разисква още една доста значима тематика. Говоря за Законопроекта за авторското право и по какъв начин той ще спомогне в битката с подправените вести и дезинформацията онлайн. Понякога на жителите им е мъчно да разграничат вярната от погрешната информация. Наша отговорност е да им дадем принадлежности, с които да им помогнем да създадат своя осведомен избор, учреден на качествена и разнообразна информация. Всички дружно би трябвало да водим битка с подправените вести ", разгласи Ковачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР