Днес стартира 33-то издание за Купата на Африканските нации. Първенството

...
Днес стартира 33-то издание за Купата на Африканските нации. Първенството
Коментари Харесай

Започва 33-то издание на Купата на Африка

Днес започва 33-то издание за Купата на Африканските народи. Първенството на Африка ще се организира сред 9 януари и 6 февруари, откакто в началото бе планувано за юни-юли през 2021, само че бе отсрочено с година заради пандемията от ковид.

Домакин на съревнованието е Камерун, който ще открие програмата на шампионата с дуел против Буркина Фасо на 9 януари, неделя, от 18:00 часа българско време. Камерунците, които неотдавна се снабдиха с нов президент на локалната футболна федерация в лицето на легендата Самюел Ето‘о, са петкратни спечелили за Купата на Африка и са още с отборите на Кабо Верде и Етиопия в група А, които ще играят по-късно вечерта от 21:00 часа българско време.

Действащ първенец в конкуренцията е Алжир, който победи Сенегал с минималното 1:0 през 2019. Алжирците, в чийто състав проличава името на Риад Марез от Манчестър Сити, попаднаха в група Е, където са още тимовете на Екваториална Гвинея, Кот д‘Ивоар и Сиера Леоне. Сенегал на Садио Мане, Едуар Менди и Калиду Кулибали е в група В с Гвинея, Малави и Зимбабве.

Египет, който е рекордьор по оценки със седем, ще разчита на огромната звезда на Ливърпул Мохамед Салах по пътя към осми успех и първи от 2010-а насам, и открива акцията си против Нигерия в група D, където са още тимовете на Гвинея-Бисау и Судан. Гана и Нигерия, които са последващи в подреждането по трофеи след Египет и Камерун надлежно с четири и три трофея, също имат аспирации за успех. Не бива да бъдат отписвани и тимове като Тунис и Мароко, които са първенци по един път респективно през 2004 и 1976.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР