Днес СпейсЕкс проведе статичен огневи тест на ракетата “Фолкън 9,

...
Днес СпейсЕкс проведе статичен огневи тест на ракетата “Фолкън 9,
Коментари Харесай

СпейсЕкс проведе статично изпитание на ракетата, която ще изстреля спътника BulgariaSat-1

Днес СпейсЕкс организира неподвижен огневи тест на ракетата “Фолкън 9 ”, която другата седмица ще би трябвало да изведе в космоса първия български информационен сателит BulgariaSat-1. Това ще е вторият път, при който ще бъде изстреляна към този момент употребена ракета “Фолкън 9 ”. За пръв път ракета “втора приложимост ” на СпейсЕкс хвърча наново в края на март, когато изведе сполучливо в орбита спътника SES-10.

Изстрелването на BulgariaSat-1 към този момент е планувано за 19-ти юни, като стартовият прозорец се открива в 21:10 ч. българско време и продължава два часа. Първоначално стартът беше назначен за 15-ти юни, само че заради непредвидени условия беше отсрочен двукратно, първо за 17-ти, а в този момент – за 19-ти, в понеделник. В случай че настъпи още някое ненадейно отсрочване, има авариен прозорец на 20-ти юни, във вторник, отново в 21:10 ч. българско време.

Изстрелването на спътника BulgariaSat-1 ще бъде осъществено от историческата стартова площадка 39А, от която на 16 юли 1969 година е изстрелян галактическият транспортен съд “Аполо 11 ” с астронавти Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс. В рамките на тази задача Армстронг и Олдрин правят първото пилотирано кацане на Луната.

Днес СпейсЕкс употребява площадката чрез 20-годишен контракт за наем с НАСА.

BulgariaSat-1 е издигнат въз основата на платформа SSL 1300 и е основан за потребностите на Булсатком от американската компания Space Systems Loral (SSL) – един от водещите производители на изкуствени спътници.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР