Днес смартфон може да се зареди почти навсякъде. Понякога обаче

...
Днес смартфон може да се зареди почти навсякъде. Понякога обаче
Коментари Харесай

5 начина да удължим работата на смартфона

Днес смарт телефон може да се зареди съвсем на всички места. Понякога обаче за няколко часа надалеч от зарядното батерията може да се изтощи изцяло. Как да избегнем това поучава Readers Digest.

Дръжте заряда на към 50%
Трябва ли смарт телефонът да се зарежда непрекъснато? Или може би е по-полезно батерията да се изтощава изцяло преди да бъде включена в зарядното устройство? Оказва се, че нито едното, нито другото.

Най-щадящ за акумулатора е зарядът на половина. В такова положение в йон-литиевата батерия се поддържа равновесие сред литиевите йони в анодния и катодния пласт, което понижава натоварването.

Разбира се, не е допустимо непрекъснато да се следи знакът за заряда и акумулаторът да се зарежда нагъсто по малко. Повечето експерти препоръчват телефонът да не се зарежда на повече от 80% и да не се позволява зарядът да спадне под 20%.

 

 

Не зареждайте телефона по цяла нощ
Слуховете, че нощното зареждане вреди на батерията, не са лишени от логичност. Проблемът не е в съмненията на напрежението в тъмната част от денонощието, а че към този момент зареденият смарт телефон остава включен в контакта доста по-дълго от нужното.

В батерията има специфичен контролер, който открива цялостното зареждане и изключва процеса. Щом " усети " и минимум отклоняване от максимума обаче, той го включва още веднъж. По този метод акумулаторът понася голям брой непотребни цикли на заряд/разряд, което съкратява живота му.

Настройвайте яркостта
Повечето консуматори рядко се замислят какъв брой блестящо свети дисплеят, а в множеството случаи това значи непотребен разход на сила. Най-добре е настройката да се прави ръчно, а в случай че апаратът има функционалност за автоматизирано контролиране на яркостта, тя би трябвало да се изключи, защото нормално поддържа по-висока бляскавост от нужната.

При телефоните с OLED-дисплей може да се икономиса сила в случай че се изберат тъмни тематики за приложенията. При LCD-екраните обаче номерът не минава - при тях може да се понижи времето за изключване на екрана при неактивност, с цел да не работи на вятъра подсветката.

Дръжте телефона надалеч от топлота
За да работи обикновено батерията, експертите поучават апаратът да не се излага на температури над 30 градуса. Пряката слънчева светлина също е непрепоръчителна.

Добре е да се следи температурата на акумулатора. Ако задният панел на телефона грее непрекъснато, най-добре занесете апарата на сервиз. Батерията най-вероятно има потребност от подмяна.

Изтрийте безполезните приложения
Някои стратегии употребяват голямо количество сила във фонов режим. След потребление на камерата, да вземем за пример, тя би трябвало да се изключи, а не просто да се минимизира. Ако не сте фанатик на Instagram и Фейсбук, ограничете фоновата им работа и изключете уведомленията.

Експертите поучават също да се смъкват навреме всички обновления. Много от тях оптимизират работата на батерията. От странични приложения за ръководство на заряда няма изгода - във фонов режим те най-често хабят повече сила, в сравнение с икономисват.

 

 

fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР