Днес следобед ще се реши съдбата на правителството на Италия,

...
Днес следобед ще се реши съдбата на правителството на Италия,
Коментари Харесай

Днес се решава съдбата на правителството на Италия

Днес следобяд ще се реши ориста на държавното управление на Италия, откакто вицепремиерът Матео Салвини постави завършек на неработещата коалиция, написа Агенция Франс Прес.

Очаква се министър председателят Джузепе Конте да подаде оставка, като речта му пред Сената е планувана в 15 ч. локално време.

Партията на Салвини Лига води безапелационно в изследванията на публичното мнение пред по-големия съдружен сътрудник Пет звезди.

Салвини се надява да провокира предварителни избори, като прогнозите сочат, че Лига и техните крайнодесни съдружници ще завоюват безапелационно.

След като Конте произнесе речта си, за която се чака да е мощно сериозна към държанието на Матео Салвини, той може да връчи оставката си на президента Серджо Матарела.

Ако Конте не подаде оставка, Салвини ще изиска избор на съмнение в държавното управление.

И двата сюжета водят Италия към завършек на 65-то следвоенно държавно управление на страната, единствено 14 месеца, откакто то пристигна на власт.

Политическата рецесия възобнови терзанията за италианската стопанска система, чиито равнища на дълг са вторите най-високи в Еврозоната след тези на Гърция.

Финансовият Ил Соле 24 Оре пресметна, че откогато това държавно управление е пристигнало на власт, Италия е изгубила 5 милиарда евро от нарасналите лихви по задълженията, поради недоверието на кредиторите.

Въпреки това Салвини се надява на победа, като изследванията дават на Лига 36-38 % от вота, което значи, че партията може да ръководи сама или в коалиция с антиимигрантската и хомофобска групировка Италиански братя и като по-малко евентуално, центристката Форца Италия на Силвио Берлускони. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР