Днес следобед наблюдавах нова коалиция - Лукойл. В Комисията по

...
Днес следобед наблюдавах нова коалиция - Лукойл. В Комисията по
Коментари Харесай

Борисов атакува: Има нова коалиция Лукойл. ПП: Видя се кой ги остави да не плащат данъци


" Днес следобяд следих нова коалиция - „ Лукойл ”. В Комисията по енергетиката, обединението „ Лукойл ” - партията на Промяната, Българска социалистическа партия, „ Възраждане ” и „ Български напредък ”, не поддържаха да връщаме един лев на българските консуматори от елементарната нафта и бензина A95. Четирите проруски партии не престават да желаят да изтичат 4 милиарда $ през Газпром и неговите дъщерни компании за войната в Украйна и тази експанзия. " Това съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Надявам се в зала да се преодолеят тези спънки. Благодаря на „ Да, България “ и Движение за права и свободи. За следващ път евроатлантическите партии се откроиха, от една страна ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, „ Да, България “ и Движение за права и свободи, въпреки това партиите на „ Лукойл “, към този момент една година милиарди изтичат от България в посока на тези компании “, добави Борисов.

„ Надявам се Петков да види Сабрутев по какъв начин е дал своя вот в енергийната комисия и се надявам, че Политическа партия ще поддържат в пленарна зала “, сподели още той.

„ Проф Габровски има всички права да си търси партиите. Съдействаме му административно, само че другояче е акредитиран да направи всичко допустимо да направи държавно управление “, съобщи водачът на ГЕРБ във връзка с договарянията за държавно управление.

Той разяснява и тематиката „ Шенген “.

„ Страхът, че през България може да се върне Балканския път, е повода за отхвърлянето от Шенген. Не желая да политизирам, само че последният месец, когато е слаба границата, първо уволниха хората които работиха с нас, Рашков назначи други “, сподели Борисов.

 

След брифинга от пресцентъра на " Продължаваме промяната " изпратиха отговор:

" Видя се кой остави Лукойл години наред да не заплаща налози в България. И кой отдаде на концесия нефтеното пристанището в Росенец на цената на два магазина в мола.Първа „ Продължаваме промяната “ внесе план на решение на казуса с високите цени на горивата. Нашето предложение дава опция да се възползваме от дерогацията, която кабинетът „ Петков “ контракти. Тя не разрешава износа на горива, създадени от съветски недопечен нефт, с цел да може ценовото преимущество на горивата да остава тук в България, за българските консуматори, както и събраните спомагателни доходи от налози и свръхпечалбите да се връщат при потребителите под формата на обезщетения. "

 

Днес икономическата комисия одобри на първо четене законопроект за държавен контрол на " Лукойл Нефтохим ". Законопроектът беше гласуван с цел отбрана на националната сигурност при изключителни условия като спиране на доставките или прекъсване на производството. Проектопредложението планува контрол над целия бранш " Петрол и петролни артикули ". Министърът на стопанската система Никола Стоянов поддържа предлагането. Законопроектът бе признат с ангажимента за промени до второто гласоподаване в комисията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР