Днес SKODA Auto обяви, че компанията е поставила нов световен

...
Днес SKODA Auto обяви, че компанията е поставила нов световен
Коментари Харесай

Skoda: с нов рекорд: Най-дълъг дрифт на лед

Днес SKODA Auto разгласи, че компанията е сложила нов международен връх на Гинес за непрестанен дрифт на лед, откакто с представител на напълно електрическия Enyaq iV RS е било регистрирано достижение от 7.351 км.

Новото достижение, което е маркирано от Guinness World Records в две категории- непрестанен дрифт на лед и непрестанен дрифт на лед с електромобил, е било записано на 18 януари на замръзналото езеро Stortjärnen (Голямото желязо) в Швеция.

Зад кормилото на заводската версия на електрическата SKODA Enyaq iV RS е бил журналистът Ричард Мийдън, който е съумял да усъвършенства предходното най-хубаво достижение, записано в Китай през миналата година, с повече от километър.

По време на новият връх, за който са били нужни съвсем 16 минути (15 минути и 58 секунди) и над 18 часа обща дрифт подготовка и първоначални опити, са били регистрирани оптималната и минимална скорост на придвижване от надлежно 48.69 км/ч и 31.64 км/ч

От SKODA споделят, че електрическият автомобил е бил оборудван с гуми Michelin с шипове (5 мм) на предните и Nokian с шипове (2 мм) на задните колела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР