Днес шведското правителство обяви 16-ия си пакет военна помощ за

...
Днес шведското правителство обяви 16-ия си пакет военна помощ за
Коментари Харесай

Швеция предоставя военна помощ за Украйна в размер на повече от 1 млрд. евро

Днес шведското държавно управление разгласи 16-ия си пакет военна помощ за Украйна , който включва самолети за ранно предизвестие, ракети и системи за противовъздушна защита – реакция на продължаващата атака на Русия , предава „ Politico “.

„ Швеция ще подари нов боен капацитет за подсилване на противовъздушната защита на Украйна. Пакет 16 ще бъде най-големият до момента пакет за военна помощ в размер на 1,16 милиарда евро. Швеция ще подари на Украйна аероплан за въздушно наблюдаване и надзор (ASC 890) , написа в Х шведският министър на защитата Пел Йонсон . Той акцентира изясни:

„ Самолетите за ранно предизвестие ще работят с изтребителите F-16, които Украйна ще получи тази година . “

Швеция също по този начин ще подари неразкрит брой усъвършенствани ракети „ въздух-въздух “ със междинен обхват (AMRAAM), употребявани в системите за наземна и противовъздушна защита, 155-милиметрови артилерийски муниции и запаси за поддръжка на дареното по-рано съоръжение, както и целия си ресурс от бронирани верижни транспортьори PBV 302 в поддръжка на образуването на нови украински елементи.  

Шведската организация за проучвания в региона на защитата ще помогне на Украйна да сътвори собствен личен институт за проучвания в региона на защитата. Швеция също по този начин ще укрепи потенциала на Украйна за командване и надзор, като подари терминали с абонамент за сателитни връзки. От министерството прецизират:

„ Дарението ще докара до краткотрайно понижаване на отбранителната дарба на Швеция, което ще бъде преодоляно посредством закупуване на спомагателни самолети S 106 GlobalEye и ускорение на предходни поръчки за два нови самолета GlobalEye. Швеция също по този начин ще закупи нови бронирани машини и ракети, които да заменят дарените . “

 От началото на съветската инвазия Швеция е предоставила на Украйна 43,5 милиарда крони (3,8 милиарда евро) . По този метод разрешава на Украйна да употребява тези оръжия на съветска територия.

Важен миг за развиването на нуклеарната ни енергетика: В АЕЦ „ Козлодуй “ са заредени първите 43 касети с различен вид гориво

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР