Днес ще ви поднесем една вкусотия от френската кухня, която

...
Днес ще ви поднесем една вкусотия от френската кухня, която
Коментари Харесай

Галет с тиквички и патладжан

Днес ще ви поднесем една вкусотия от френската кухня, която очарова освен със своята визия, само че и с неустоимия си усет!

Необходими Продукти

за масленото тесто


● брашно - 250 г бяло, само че може и други
● масло - 100 г студено
● вода - 55 мл
● яйца - 1 малко
● босилек - 1 - 2 щипки изсъхнал /при мен лимонен босилек/
● сол
● черен пипер

за пълнежа


● маскарпоне - 50 г
● извара - 70 г пушена
● рикота - 120 г
● крема сирене - 30 г
● сирене - 50 г краве
● кашкавал - 50 г настърган
● чесън - 2 скилидки пресован
● копър - свеж
● тиквички - 1
● патладжани - 1
● пармезан - настърган за поръсване (или кашкавал)

Начин на подготвяне

Започнете с приготвянето на масленото тесто за подложката. Аз подготвям в кухненски робот, като поставям всички артикули в купата на робота и го оставям да ги смеси. После групирам с ръце на топка.

Ако нямате кухненски робот, на първо време стрийте с пръсти маслото с брашното. Образуват се трохи. После прибавете водата и яйцето и омесете тестото. Накрая подправете с босилека, солта и пипера. Завийте тестото в найлоново фолио и оставете в хладилника за 30 мин.

Втората стъпка е да си приготвите зеленчуците. Нарежете тиквичката и патладжана на колелца. Поръсете ги със и оставете да се отдели водата от тях. После подсушете с домакинска хартия и изпечете на скара или грил тиган. Ако ви харесват повече пържени, ги изпържете. Оставете да поизстинат.

Пригответе плънката, като смесите всички съставки и хомогенизирате.

Извадете охладеното тесто от хладилника. Върху найлоново фолио разточете кръг с дебелина към 5-6 мм. Застелете подобаваща тава с хартия за печене. Навийте тестото на точилка и го придвижите върху хартията. Изрежете в случай че има неравни краища, тъй че да оформите верен кръг.

Разпределете плънката в средата, като оставите към 2 пръста от краищата на тестото свободни.

Подредете върху плънката патладжана и тиквичката. Аз ги класифицирам ветрилообразно, като ги редувам. Вие го направете, както ви харесва. Прегънете краищата на кръга във вътрешността, с цел да пандизите галета.

Печете в загряла на 200 градуса фурна до подготвеност. Минута - две преди края на печенето поръсете с настърган кашкавал или пармезан.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР