Днес ще възобновим диалога с ГЕРБ-СДС по програмата, която представихме

...
Днес ще възобновим диалога с ГЕРБ-СДС по програмата, която представихме
Коментари Харесай

Никола Минчев: Имаме доста сходства в идеите с ГЕРБ, но няма как да направим кабинет с тях

„ Днес ще обновим разговора с ГЕРБ-СДС по програмата, която представихме при започване на седмицата. Смятахме, че по нея имаме 99% съвпадения, само че след това се оказа, че има някакви възражения от тяхна страна. Продължаваме диалога, тъй като мислим, че има много сходства в концепциите, които могат да бъдат изгладени, тъй че тя да добие приключен тип. Относно кабинет с присъединяване на министри на ГЕРБ сме взели решение и то остава в действие. “

Това съобщи депутатът от обединяването „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ пред „ bTV “ във връзка продължаващите договаряния за сформиране на държавно управление. Според него главната причина да не бъде подсилен кабинет с присъединяване на ГЕРБ е ръководството на партията през последните 10 години , в които България е изостанала още повече от другите страни в Европа.

Той призна, че е изцяло вероятен разновидността, в който неговият ред за председателското място в 49-ото Народно заседание по този начин и няма да пристигна , само че това не го тормози изключително.

„ Изборът на ротационно председателство бе изработен за да отпуши работата на Народното събрание. При неналичието на политическо болшинство дадохме вероятното решение по какъв начин да тръгне работата посредством ротация “ , разясни Минчев.

По думите му най-вероятно през идната седмица ще бъдат определени управления на комисиите , като правната по последна спогодба ще остане за ПП-ДБ, която към този момент номинира Стою Стоев .

Според Никола Минчев най-притеснителното нещо в 49-ото Народно заседание е увеличената парламентарна група на Политическа партия „ Възраждане “ , с която ПП-ДБ има минимум сходни визии. Той призна, че част от гласоподавателите и симпатизантите на обединяването са отишли в другия лагер по време на последния избор и си сложи за цел да бъдат оценени аргументите за какво това се е случило. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР