Днес ще се се изиграят последните два осминафинала от 22-то

...
Днес ще се се изиграят последните два осминафинала от 22-то
Коментари Харесай

Испания и Португалия поглеждат към четвъртфиналите на Мондиа...

Днес ще се се изиграят последните два осминафинала от 22-то издание на Световното състезание по футбол в Катар. От 17:00 часа Мароко се изправя против Испания, а вечерта Португалия играе с Швейцария – срещата е с начален час 21:00.

Испанците влизат в ролята на безспорни любимци против марокаците в първия 1/8-финален конфликт от програмата във вторник. „ Ла Фурия Роха “ остана втори в групата си за сметка на Япония, което отреди и среща с Мароко, приключил изненадващо на първа позиция в група с тимовете на Белгия, Хърватия и Канада. Селекцията на Луис Енрике потвърди в мача с японците, изгубен с 1:2, че може да си навлече огромни главоболия при обичайното изнасяне на топката от отбраната, само че Енрике бе безапелационен на конференцията си, че международните първенци от 2010-а няма да изневерят на стила си. Наставникът на мароканците Уалид Реграги пък съобщи, че елиминиране на Испания би било изненада освен за тях, само че и за целия свят.

В късния мач, Португалия на Кристиано Роналдо излиза против „ кръстоносците “ от Швейцария. „ Мореплавателите “ завоюваха групата си, макар че позволиха изненадващо проваляне от Южна Корея в последния си мач, до момента в който възпитаниците на Мурат Якин си подпечатаха билета за елиминациите след зрелищен триумф над Сърбия с 3:2. Срещата сред португалци и швейцарци се чака да бъде оспорвана, като техниката и контролът върху топката на Фернандо Сантош и компания ще се сблъска с извънредно добре проведения и порядъчен отбор на швейцарците.

Победителят от този мач ще играе на четвъртфиналите със спечелилия конфликта сред Мароко и Испания по-рано денем. Ясни са към този момент два дуела от последните осем в Катар – Нидерландия се изправя против Аржентина, до момента в който настоящите носители на трофея Франция играят с Англия.

Програма за мачовете от Мондиал 2022 за вторник:

17:00
Мароко – Испания - Българска национална телевизия 1

21:00
Португалия – Швейцария. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР