Днес ще се проведе заседание на Консултативния съвет за национална

...
Днес ще се проведе заседание на Консултативния съвет за национална
Коментари Харесай

Президентът свиква заседание на КСНС



Днес ще се организира съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила. Темата ще бъде основаване на работещ модел за битка с корупцията.

Това ще бъде второто съвещание на КСНС, свикано от Румен Радев. Първото беше отдадено на превъоръжаването на армията.

Досега и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия излязоха със свои антикорупционни законопроекти. Според текстовете на ръководещите ще бъде основан нов антикорупционен орган, в който механично ще се влеят няколко структури, измежду които комисията за конфискация на имущество и БОРКОР. Социалистите пък оферират да бъде основана специфична организация "Антикорупция ".

Още в предизборната акция Румен Радев даде поръчка, че демонстрира интерес към тематиката за битката с корупцията. Държавният глава се застъпи за обединен орган за битка с корупцията по високите етажи на властта.

Според Закона за КСНС членове на Съвета са ръководителят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на защитата, вътрешните работи, външните работи и финансите, началникът на защитата и ръководителите на парламентарните групи в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР