Днес ще разгледаме няколко мащабни инвестиции, които са за близо

...
Днес ще разгледаме няколко мащабни инвестиции, които са за близо
Коментари Харесай

Премиерът обяви мащабни инвестиции у нас за близо 1 млрд. лв.

Днес ще разгледаме няколко огромни вложения, които са за близо 1 милиарда лв.. Това съобщи министър председателят Николай Денков в началото на държавното съвещание, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Сумите са планувани за стъкларски цех в Плевен, където ще се основат условия за откриване на още 150 работни места. Също по този начин в община Марица, където се планува основаването на " интелигентна индустриална постройка ", инвестицията е за 107 млн. лв.. В Шумен ще се разшири алуминиевото произвеждане с инвестиция в размер на 136 млн. лв. и нови 160 работни места ", заяви Денков.

" Убеден съм, че най-хубавата обществена стратегия за подкрепяне на хората е да им осигурим работни места с положително възнаграждение. Оттам идва и една от най-важните задачи на държавното управление – да обезпечи вложители, които могат да основат висока добавена стойност и по-добри заплати за работещите при тях ", съобщи Денков. Той разяснява и инвестицията на основен белгийски вложител, който планува да влага близо 1 милиарда лв. в 3 района на България - Стара Загора, Пловдив и Бургас и да сътвори към 1200 нови работни места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР