Днес ще продължи да вали главно в Централна и Източна

...
Днес ще продължи да вали главно в Централна и Източна
Коментари Харесай

Дъждовно и ветровито днес

Днес ще продължи да вали основно в Централна и Източна България, като в областите Смолян, Кърджали и Хасково е оповестено предизвестие от първа степен, код жълто за обилни количества.

 © Pixabay
В Западна България ще вали на по-малко места, ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще бъде и прохладно – с сдържан, краткотрайно мощен източен вятър. Минималните температури – от 7° до 15°, в София - 7°, оптималните – сред 11° и 16°.

Ще вали и в планините, към момента съвсем на всички места дъжд, единствено по най-високите елементи – сняг. По-значителни ще бъдат преваляванията в Родопите и в Източна Стара планина. Ще духа сдържан и мощен югоизточен вятър.

В петък ще остане най-вече облачно, в доста региони ще вали дъжд, над към 1800 м - сняг. По-съществени ще са преваляванията в Рило-Родопската област. Ще остане и прохладно, а температурите ще се намаляват. През почивните дни облачността ще се задържи забележителна, само че превалявания ще има на малко места и ще са най-вече слаби. Вятърът ще остане от изток, до сдържан. Минималните температури ще са малко по-ниски, оптималните в неделя едва ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР